Fjørbamse i skogen
Et voldsomt rabalder i skogen gjorde at jeg måtte se hva det dreide seg om. En haug med småfugl skjente på denne nykomlingen - En kattugleunge. Tok noen bilder og gikk derfra..Litt nervøs siden jeg vet at kattuglemor kan angripe.
Kult å møte en slik! Har nytt kamera nå, og det ble i JPEG-format, men det ble ok likevel.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-06-18 21:55:54
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2006-06-18 21:56:54
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2006-06-18 21:58:18
    Versjon #4
Utstyr
  • Canon EOS 350D
  • Canon 75-300 IS USM
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetSkjelvende håndholdt av nervøs fotograf
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger432
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_196942} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Kate L.

Stilig, morsomt, flott og nært portrett:) Likte også såesielt godt v4. Fine utsnitt. Virker spennende å møte en slik fyr!
Eivind F.

Takker!
V1 funker ja. Jeg tok det fra en litt annen vinkel enn de andre. Syntes det funka godt med et tett og nært portrett av en krabat og en art vi sjelden SER, selv om de fleste har hørt den :)
Jane B.

For noen herlige bilder! Jeg likte også versjon fire best. Må være artig å kunne ta slike bilder. Du er dyktig!

Mvh
Jane
Fred S.

Heisann, en ekte strandar, akkurat slik jeg husker dem. Tilsynelatende litt søvnige i blikket etter for mye heimbrygga øl, og litt ulne; men egentlig med en skarp og tikkende hjerne bak det sære ytre....
Å ja, kattugle: Her har du virkelig skutt blink, ( og vært heldig), ikke alle gitt å komme over et så sjeldent motiv. Svært bra, dette.

vh fred
Eivind F.

Hehe, takker! Ja kanskje de har drukket ''kønnjøl'' og er litt sløve?

Det er nok bare en mekanisme de har...Lettere å overse dem når de sitter med øynene igjen. Men den måtte kikke på meg når jeg laga noen lyder.

Kanskje jeg kommer over den senere en gang også, denne satt like ved en sti jeg går på ofte.

Litt irritert fordi bildene ble i jpeg-format fordi jeg ikke hadde valgt raw, men slik er det en gang :)

Har hatt ei uglekasse her i årevis, så jeg ser disse bamsene av og til :)
Avsluttet .

Slike bilder er det ikke ofte man ser.. supert dokumentert!
Eivind F.

Takk takk! Mye å se i skogen nå for dem som har ører og øyne med seg :)
Kjell Sigurd S.

Bra fangst dette. Må har vært en flott opplevelse å komme så nært innpå ungen. Kattuglen er vel egentlig en ganske tallrik fugl, men få har gleden av å se disse tassene ''live''. Godt moren ikke så deg :-) Liker V1 og 4 best. Bra skarphet, naturlige fine farger og et flott fanget blikk på V4. På V2 og 3 skulle jeg gjerne sett de med litt større dybdeskarphet men det var sikkert ikke så lett å tenke på alt mens du stod der med hjertet i halsen! Severdige bilder dette og et godt bevis på en årvåken fotograf.

Kjell S
Gerry F.

artig bilde...likte v3 best, du fikk mer natur med i bilde...god skarphet og fint blikk fra modellen...

det hadde vært litt gøy om uglemor hadde vært der også, kasnmkej ikke for deg,men for de som opplever spenningen uten ifra...

Gerry
Reidun M.

Hei! Jeg matet en slik i 10 dager med kattemat... Den var helt lik din når jeg fant den. heldigvis overlevde den min dumskap.
Eivind F.

Hehe :)

Takk for kommentarer!

Det gjelder å ha både øyne og ører med seg når man går i skogen ja. Da oppdager man litt mer enn om man bare haster avgårde.

At uglemor ikke var der er jeg glad for. Mulig hun satt og bivånet det hele fra et tre for alt jeg vet.

Reidun: Kattemat faktisk! Kattugle..Katt...Skjønner logikken. Bra den overlevde i alle fall! Fine skapninger, dette!
Avsluttet .
+1
Hei.
Jeg føyer meg inn i rekken av de som lovpriser dette bildet. Jeg Elsker versjon 4. Blikket til fuglen er utrolig bra, og det faktum at han ser direkte inn i kamera, og klarer å kommunisere ut en følelse av å være usikker, som er mulig å tolke for et menneske, hvertfall jeg, syns jeg er utrolig bra fanga. Jeg liker ikke de andre noe særlig av den enkle grunn at de mangler blikket. På de andre bildene er det bilder av en fugl på en kvist, og ikke noe mer enn det. Lyset er relativt flatt, og komposisjoenen er veldig midtstilt. Ok, etter en ny gjennom titting så gjelder den kommentaren versjon 2 og 3. Versjon 1 syns jeg overlever bra fordi jeg syns det ser ut som en fugl som kniper igjen øynene for å unngå å le. Det jeg sa med lyset gjelder her også, men i likhet med versjon 4 syns jeg kommunikasjonen mellom bildet og den som ser på er hovedtyngden og poenget i bildet. Jeg tror også versjon 2 og 3 kunne blitt hevet ganske mye uten den midtstilte komposisjonen, fordi på begge disse har du tøffe positurer som jeg syns fortjener å bli tatt bilde av. Jeg håper de tingene jeg har sagt kommer til nytte, og at jeg ikke bare snakket tull. God natt.

Hilsen Ken
Eivind F.

Hehe, takk for det Ken! Jeg er enig med deg i det du sier :)

Versjon 1 var det jeg likte best selv også. Den ser på en måte ut som ei frue som lukker øynene halvt igjen og humrer lett - Litt fisefin og usikker :)

Hører det er flere fjørbamser i skogen her nå i natten, så den har nok noen søsken også. Bra det! Artig lyd på dem også :)
Terje V.

Dette var fantastisk!:)

Det er så utrolig nært at det føles som at den lever=P

Fin skarphet også. V4 er morsom da!:)

Terje
Eivind F.

Hehe, takker :)

Den var da veldig i live, og er det nok fremdeles.
Avsluttet .

hehe, ser ut som stakkaren er dekt i pollen og er kjempetrøtt:)
kjempeartig bilde!
Hege Ø.

Oi, flere ugler! Jeg kikket gjennom bildene dine og fant så mange fine, men de uglebildene....de er helt rå. Om jeg liker ugler? Ja :o)
Måtte bare få det ut :oD
Anne-Lise S.

For en herlig ''bamse''! Fantastisk godt fanget, med halvlukkede øyne, og fjærpryden omkring! Passelig dybdeskarphet og fargene er flotte. Dette likte jeg kjempegodt!

Anne-Lise
Eivind F.

Oi, takk for det Hege og Anne-Lise :)

Skal ha denne rakkeren opp på veggen i gangen min nå, på lerret. Men da i den versjonen jeg la ut nå sist :)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu