Digital fotografi i praksis

Magnar Fjørtofts 2. utgave av suksessboken Digital fotografi i praksis er en godt oppdatert og utvidet lærebok og oppslagsverk. Dette er en norsk bok om digital fotografi som går utenpå mange av de engelske bøkene på markedet.
Magnar Fjørtoft har kommet med ny-revidert og utvidet utgave av sin lærebok i digital fotografi. Som 1.utgaven, er dette en pedagogisk oppbygget og oversiktelig bok, som tilbyr en grundig og fullstendig innføring i de praktiske og tekniske aspektene ved digital fotografering, samtidig som den også kan fungere som et oppslagsverk.

Fjørtoft deler i enda større grad generøst erfaringer fra sitt virke som fotograf, noe som resulterer i en rekke nyttige råd som også vil komme mer erfarne fotografer til gode i denne utgaven.

Kapittelinndelingen og innholdsfortegnelsen gir i denne utgaven bedre oversikt over bokens temaer og gjør det enklere å finne frem, og det påtatte skillet mellom korrigering og manipulering i digital billedbehandling er opphevet. Alle kapitlene har blitt oppdatert, forbedret og utvidet, noe som har gjort boka ca. 70 sider mer innholdsrik enn forrige utgave.

Boka tar for seg alt fra det digitale kameraets funksjoner og bruk til det digitale bildets oppbygning og digital billedbehandling, skanning og utskrift og kalibrering av digitalt utstyr. I tillegg avsluttes boka med kapitler som tar for seg praktiske råd og tips i forhold til lyset og komposisjonen. Godt utvalgte billedeksempler og illustrasjoner, ordforklaringer og oppsummeringer, samt et nyttig sammendrag av informasjonen etter hvert kapittel, bidrar alt til at Digital fotografi i Praksis blir en bok som egner seg både som lærerbok i en skolesituasjon og som selvstudium i digital fotografering.

En styrke i boka er at Fjørtoft evner å forklare det digitale bildets oppbygning på en enkel og forståelig måte, og formidler kunnskap som er et abolutt nødvendig utgangspunkt til å kunne ta hensiktsmessige valg i praktisk digital fotografering i alle ledd. De mange praktiske eksemplene og råd til løsning av vanlige problemer en digital fotograf kan møte på, samt den grundige innføring i hvordan vi må forholde oss til farger i digital fotografering og etterbehandling er utpregede gode trekk ved boka.

Kapitlene om digitale billedbehandlingsteknikker gir oss oversikt over muligheter og gir mange gode praktiske tips, uten å referere til noe definert dataprogramvare. For rent praktiske å kunne lære seg en profesjonell programvare for digital billedbehandling behøves tileggs-litteratur for den enkelte programvare.

At vi har fått en så grundig lærebok på norsk er viktig for undervisning og læring i fotografi-faget, et nyttig tilskudd til digital etterutdanning av fotografer, amatører og alle som vil lære seg å mestre verktøyene i digital fotografering. At Fjørtoft bruker utelukkende norske betegnelser kan være verdifult i en etablering av et norskt språk innenfor et fagfelt som er gjennomsyret av engelske uttrykk og begreper.


 - Digital fotografi i praksis
Digital fotografi i praksis

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu