Pressemelding
Dette er en pressemelding! Innholdet i denne teksten representerer ikke nødvendigvis foto.nos syn på innholdet.

Sigma introduserer verdens mest lyssterke zoomobjektiv*

Sigma 18-35mm F1.8 DC HSM gir deg blender f/1,8 gjennom hele zoomområdet.
Introduksjon
Hva er det ideelle objektivet for deg? Visse viktige egenskaper kreves, slik som stor blender, fleksibilitet til å fotografere en rekke ulike type motiver, en god kombinasjon av brennvidder og et kompakt design.
Sigma 18-35mm F1.18 DC HSM er det første zoomobjektivet noen sinne som gir deg f/1,8 gjennom hele zoomområdet*. Det er et vidvinkel/normalobjektiv for speilreflekskameraer med APS-C-brikke.
  • Pr april 2012

1. Art-serien gir høy kvalitet for kunstnerisk bruk
Sigma deler alle sine nye objektiver inn i tre produktserier; Contemporary, Art og Sport. Konstruert med fokus på det ypperste av optisk ytelse og store muligheter for kreativ utfoldelse, gir Art-serien det du trenger for din kunstneriske utfoldelse. I tillegg til bruk for landskapsbilder, portretter, stilleben og nærbilder, er disse objektivene laget for å få fram kunstneren i deg.

2. Utmerket brukervennlighet
Et zoomobjektiv er svært hendig siden det tilbyr ulike bildevinkler ved bare å vri på zoomringen. Ulempen har vært at ingen zoomobjektiver har tilbudt større blender enn f/2,8, noe som har medført at man har valgt objektiver med fast brennvidde i stedet. Selv om blenderåpningen på fastobjektiver er overlegen det man har hatt på zoomobjektiver, mister du fleksibiliteten med varierende brennvidder. Sigma 18-35mm F1.8 DC HSM er en ny generasjon objektiver som kan gi blender f/1,8 gjennom hele zoomområdet. Det gir deg også en lysere søker der det er lettere å kontrollere fokus og komposisjon. Sammenliknet med f/2,8 får også større kontroll over dybdeskarpheten og kan bruke kortere lukkertider. For korte og normale brennvidder gir dette objektivet stor fleksibilitet og ytelsen du ellers bare får av en rekke fastobjektiver.

3. Resultatet av nyvinnende teknologi
For å kunne lage et zoomobjektiv med f/1,8 som største blender må man overvinne en rekke tekniske utfordringer. Når blenderen blir større, blir dybdeskarpheten mindre, og det blir ekstremt komplisert å korrigere for ulike aberrasjoner, slik som sfærisk, aksial-kromatisk og astigmatisk.

For å kompensere for astigmatisk aberrasjon gjennom hele fokusområdet har vi benyttet erfaringene og kunnskapen vi tilegnet oss da vi konstruerte supervide zoomobjektiver slik som Sigma 12-24mm F4.5-5.6II DG HSM og Sigma 8-16mm DC HSM. I tillegg har forskningen gjort på fabrikken i Aizu bidratt til bedre produksjon av objektiver. Det har gjort oss i stand til å utvikle asfæriske glasselementer for vidvinkel og sammen med bruken av SLD-glass (Special Low Dispersion) har det muliggjort korrigering for ulike aberrasjoner og kurving av fokusplan selv på de korteste brennviddene.

Takket være vår kunnskap om objektivdesign, opparbeidet over lang tid, pluss de nyeste produksjonsteknikkene, har Sigma endelig virkeliggjort drømmen om et zoomobjektiv med blender f/1,8 gjennom hele zoomområdet.

4. Praktisk håndtering
Håndteringen av objektivet er svært hendig, siden det har både intern fokusering og intern zooming. Det forhindrer at objektivet endrer lengde når du fokuserer eller zoomer. Du kan bruke det sammen med sirkulære polarisasjonsfiltre siden fronten heller ikke roterer.

5. Laget for å gi minimal ghosting og flares
Flares og ghosting har blitt nøye målt og overvåket fra tidlig i utvikling av objektivet for å finne en optisk konstruksjon som håndterer situasjoner med sterkt motlys på en tilfredsstillende måte. Den nye Super Multi-Layer Coating reduserer flares og ghosting og gir et skarpt bilde med høy kontrast, selv i kraftig baklys.
Benytter du den medfølgende solblenderen får du ekstra beskyttelse fra flares og ghosting.

Andre egenskaper
• Minste fokusavstand på 28cm gir en største forstørrelse på 1:4,3 og gjør objektivet utmerket til nærfoto
• Hyper Sonic Motor
HSM-motoren sikrer rask, lydløs autofokus. Den gir også mulighet for manuell overstyring av autofokusen.
• Avrundete blenderlameller: 9 avrundete blenderlameller gir en sirkulær åpning og tiltalende ute-av-fokus-områder (bokeh) på store blendere.
• Objektivet benytter gummi, metall og TSC (Thermally Staple Compound) i konstruksjonen. Solblender og fokusbryteren har blitt forbedret.
• Fatningen er laget i forsterket messing for å unngå slitasje og sikre at den fungerer problemfritt år etter år.
• Kompatibel med den nye USB-dockingen, der du blant annet kan oppdatere internprogrammet eller justere fokus.
• Laget i Japan. Hele Sigmas produksjonsprosess foregår, med få unntak, i et stort, integrert produksjonsområde i Japan.
Tekniske spesifikasjoner:
• Konstruksjon: 17 elementer i 12 grupper
• Minste blender: f/16
• Filterstørrelse: 72mm
• Bildevinkel: 44,2-76,5°
• Minste fokusavstand: 28cm
• Størrelse (diameter x lengde) 78mm x 121mm
• Antall blenderlameller: 9 avrundete
• Største forstørrelse: 1:4,3
• Vekt: Offentliggjøres senere
 -
 -
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Finn M G.
Jeg leser i denne reklamen skrevet av Sigma at Sigma bygger på erfaringer med 12-24mm zoomen. Jeg eide nevnte zoom, men solgte den etter bare tre uker grunnet katastrofalt dårlig skarphet. Har ikke opplevd maken hverken før eller siden.

Det store spørsmålet blir dermed om Sigma har klart å gi det nye objektivet noenlunde brukbar skarphet på full åpning. For det er liten vits med f1,8 dersom man må blende ned et par blendere for at bildene skal bli skarpe, da blir f1,8 bare en reklamegimmick! For det å skryte av nyvinnende teknologi der de har brukt asfæriske linseelement og element med lav brytningsindeks (UD) blir ikke noe annent enn... intetsigende raklame og masse fine ord uten mening. Det å konstruere en vidvinkelzoom uten å implementere slike element er utelukket, det gjøres av alle i dag.
20.4.2013
Ernst V.
Veldig spennende teknologi, men jeg skulle gjerne sett et enda større og mer anvendelig zoomomfang.
19.4.2013
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu